Díky zvyšující se poptávce klientů jsme se zaměřili i na vzdělávání dospělých.  V současné době realizujeme akreditované vzdělání v oboru

"Poradce pro výživu"

Vzdělání Vám dá příležitost uplatnit se na trhu práce např. vedoucí školní jídelny, výživový poradce ve fitness centru, sanatoriích...

Naše kurzy realizujeme s cílem vzdělávat a vychovávat poradce, kteří dostanou prvotřídní vzdělání v oboru a následně budou schopni poskytovat poradenství na profesionální úrovni. Tým lektorů se skládá z universitních profesorů, lékařů i profesionálních poradců pro výživu s dlouholetou praxí.

V kurzu Poradce pro výživu je podstatná teoretická i praktická část výuky. Kurzy směřují k tomu připravit kvalifikované poradce pro výživu na provoz vlastní poradny, proto respektujeme jejich individuální požadavky a součástí kurzu jsou rovněž praktické informace k zahájení činnosti poradce pro výživu v praxi.

Náplň kurzu – 120 hodin

  1. Základní živiny (bílkoviny, cukry, tuky, vláknina, vitamíny, stopové prvky, minerály,..)- obsah v potravinách, navržení individuálního příjmu
  2. Trávicí soustava a fyziologie trávení (funkce a stavba orgánů, vstřebávání živin,,..) Potravinářské technologie (zpracování masa, obilovin, vajec, zvěřiny, ryb, mléka, ….), modifikované a nové druhy potravin
  3. Potravinová pyramida, somatotypy
  4. Dietní výživa (dietologie, obezitologie,..) + sestavování jídelníčku
  5. Sportovní výživa (energetické požadavky, potřeby tekutin, vitamínů, minerálů) + sestavování jídelníčků
  6. Výživa a wellness - detoxikace organismu, alergie, potravinové intolerance, výživa při různých onemocnění, nutriční prevence, tvorba jídelníčku
  7. Výživa dětí – spotřební koš, sestavování jídelníčku, vhodné a nevhodné potraviny pro děti
  8. Alternativní výživa – vegetariánství, veganství, ,……
  9. Hygiena potravin- HACCP, možné nákazy, příprava pokrmů a jejich uchování, éčka v potravinách
  10. Práce s klientem a provoz výživové poradny – osobnost, typologie příklady
  11. Základy podnikání, komunikační a  marketingové dovednosti
  12. Závěrečná zkouška – teoretická a praktická

Na naší webové stránce používáme cookies. Některé z nich jsou nutné pro běh stránky, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit vlastnosti stránky na základě uživatelských zkušeností (tracking cookies). Sami můžete rozhodnout, zda cookies povolíte. Mějte prosím na paměti, že při odmítnutí, nemusí být stránka zcela funkční.