Ekolandia s.r.o.

Díky zvyšující se poptávce klientů jsme se zaměřili i na vzdělávání dospělých.  V současné době realizujeme akreditované vzdělání v oboru

"Poradce pro výživu"

Vzdělání Vám dá příležitost uplatnit se na trhu práce např. vedoucí školní jídelny, výživový poradce ve fitness centru, sanatoriích...

Naše kurzy realizujeme s cílem vzdělávat a vychovávat poradce, kteří dostanou prvotřídní vzdělání v oboru a následně budou schopni poskytovat poradenství na profesionální úrovni. Tým lektorů se skládá z universitních profesorů, lékařů i profesionálních poradců pro výživu s dlouholetou praxí.

V kurzu Poradce pro výživu je podstatná teoretická i praktická část výuky. Kurzy směřují k tomu připravit kvalifikované poradce pro výživu na provoz vlastní poradny, proto respektujeme jejich individuální požadavky a součástí kurzu jsou rovněž praktické informace k zahájení činnosti poradce pro výživu v praxi.

Náplň kurzu – 120 hodin

  1. Základní živiny (bílkoviny, cukry, tuky, vláknina, vitamíny, stopové prvky, minerály,..)- obsah v potravinách, navržení individuálního příjmu
  2. Trávicí soustava a fyziologie trávení (funkce a stavba orgánů, vstřebávání živin,,..) Potravinářské technologie (zpracování masa, obilovin, vajec, zvěřiny, ryb, mléka, ….), modifikované a nové druhy potravin
  3. Potravinová pyramida, somatotypy
  4. Dietní výživa (dietologie, obezitologie,..) + sestavování jídelníčku
  5. Sportovní výživa (energetické požadavky, potřeby tekutin, vitamínů, minerálů) + sestavování jídelníčků
  6. Výživa a wellness - detoxikace organismu, alergie, potravinové intolerance, výživa při různých onemocnění, nutriční prevence, tvorba jídelníčku
  7. Výživa dětí – spotřební koš, sestavování jídelníčku, vhodné a nevhodné potraviny pro děti
  8. Alternativní výživa – vegetariánství, veganství, ,……
  9. Hygiena potravin- HACCP, možné nákazy, příprava pokrmů a jejich uchování, éčka v potravinách
  10. Práce s klientem a provoz výživové poradny – osobnost, typologie příklady
  11. Základy podnikání, komunikační a  marketingové dovednosti
  12. Závěrečná zkouška – teoretická a praktická